TESCO- Decydujesz, Pomagamy
W tym roku wspólnie możemy przygotować Wigilię dla osób ubogich, samotnych i bezdomnych!
· Wystarczy, że w dniach od 3 do 31 października dokonacie nawet najmniejszego zakupu w sklepie TESCO w Sosnowcu lub w Dąbrowie Górniczej!
· W kasie otrzymacie specjalny żeton uprawniający do głosowania na jeden z trzech projektów wyłoniony przez komisję Tesco. Żeton trzeba wrzucić do urny znajdującej się obok kasy ( jeden paragon = jeden żeton). Każdy może tyle razy zagłosować, ile razy zrobi zakupy.
· Głosujecie na nasz wspólny projekt zorganizowania WIGILII DLA POTRZEBUJĄCYCH!!!

Wystarczą trzy proste kroki!
Liczy się każdy głos ! Projekt, który otrzyma najwięcej głosów otrzyma dofinansowanie

Okres Świąt Bożego Narodzenia to czas szczególnie trudny dla osób ubogich, bezdomnych i samotnych. Dla nich Boże Narodzenie to dzień bez znaczenia, kolejny dzień ich niedoli i braku perspektyw. Organizując Wieczerzę Wigilijną chcemy stworzyć dla nich namiastkę ciepła, poczucia bezpieczeństwa oraz przywrócić wiarę w drugiego człowieka.
W Wigilię Świąt Bożego Narodzenia dzielimy się z najbliższymi opłatkiem, który oprócz tego, że jest symbolem pojednania, jest też chlebem. Naszym celem jest dokonać wszelkich starań, żeby chociaż w tym czasie nikomu tego chleba nie brakowało, żeby nikt nie był głodny.
Wspólnie głośmy słowa Św. Brata Alberta aby „Być dobrym jak chleb” i wlejmy nadzieję w serca potrzebujących!

Zachęcamy do głosowania!