Festyn Rodzinny
Caritas Diecezji Sosnowieckiej co roku organizuje Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka,którego celem jest zwrócenie uwagi na dzieci oraz uwrażliwienie społeczeństwa, jak ważna jest troska o ich dobro.
Impreza corocznie gromadzi prawie tysiąc osób, zarówno z Sosnowca, jaki i z innych terenów Diecezji Sosnowieckiej. Najważniejszymi osobami w tym dniu są jednak najmłodsi. Na tych wyjątkowych uczestników, z okazji ich święta czekają liczne atrakcje, takie jak: gry, zabawy plastyczne i organizowane w ramach poszczególnych sekcji konkursy, konkurencje sportowe oraz pokaz sprzętu policyjnego i strażackiego. Na głodnych i spragnionych czeka poczęstunek w postaci grochówki oraz kiełbasek z grilla, przygotowany przez pracowników i podopiecznych Caritas.
Dzięki wielu atrakcjom festyn stał się okazją do wspólnego świętowania nie tylko dla najmłodszych, ale i całych rodzin. Mamy nadzieję, że dzięki tej inicjatywie wzmacniamy więzi rodzinne oraz inspirujemy dzieci jak i dorosłych do aktywnego spędzania wolnego czasu.

FESTYN RODZINNY 2022

FESTYN RODZINNY 2018